Valentijnkade 57

Terug naar de index van de Fotorubriek van winkels uit Oost en WGM

1 Fan
Valentijnkade 57 - 2014 .<br />Foto: Jo Haen

Valentijnkade 57 - 2014 .
Foto: Jo Haen

Alle rechten voorbehouden

Klik rechts (icoontje) bovenaan op de advertentie (of op de foto) en de advertentie (of de foto) wordt vergroot

Alle rechten voorbehouden

493 keer bekeken

Bekijk meer afbeeldingen

Valentijnkade 57 - 1965

Valentijnkade 57 - 1965

Alle rechten voorbehouden

5 reacties

Voeg je reactie toe
Ger Bakker

Vissen in de Valentijnkade

Wij woonden op nummer 55 en kenden de vrachtwagens van De Bray vanaf 1956 tot en met de nieuwbouw van hun garage aan de achterkant van de huizen. Kort daarna vonden de ambulances van het Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam (VZA) daar onderdak. Benzinepomp bij de straat van Caltex en later Texaco. Op de foto lekker aan het vissen met mijn hengel in de Valentijnkade rond 1970, naast en soms op een vrachtwagen van De Bray bij de waterkant. Grootste vis ooit bijna gevangen gezeten achterop zo'n vrachtwagen. De rug van de vis (brasem?) was zichtbaar, maar niet aan land gekregen.

Vissen aan de Valentijnkade

Vissen aan de Valentijnkade

Fred Verheul

Valentijnkade 57

Ik ben de buurjongen van Dirk de Bray. Het verhaal klopt helemaal, ome Dirk was zoals beschreven is. Wij woonde in de Sumatrastraat.

Roland Hooijberg

Start van mijn beroep als chauffeur.

Ik ben in 1969 bij de Bray begonnen als chauffeur met o ervaring. Gesolliciteerd bij de boekhouder van Bruggen en ome Dirk. Dirk wilde het wel met me proberen en zo begon ik mijn loopbaan. De Bray was achteraf de beste leerschool die ik me kon wensen. De verscheidenheid aan opdrachtgevers bracht dat met zich mee. Ome Dirk was ook een geweldige mentor en een man met een hoop humor.  Vaak gingen we na het werk nog even een biertje pakken bij Simon in de molukkencantine gezellig. Ik de denk aan deze periode dan ook nog met veel plezier terug. Roland Hooijberg.

 

 

 

Simon Linnekamp

Valentijnkade 57 2hoog

Ik ben geboren boven de in gang van De Bray in 1946.

Henk Oost

DE BRAY

Ik heb op nr;55 gewoond,dus er vlak naast.
Ik herinner mij nog Ome toon en Ome dirk de Bray,soms mocht ik in de grote vakantie met de chaffeurs meerijden,Ome leen de Bray was de baas.