Celebesstraat 31

Terug naar de index van de Fotorubriek van winkels uit Oost en WGM

1 Fan
Celebesstraat - 1905 .<br />Foto: Beeldbank Amsterdam

Celebesstraat - 1905 .
Foto: Beeldbank Amsterdam

Alle rechten voorbehouden

Klik rechts (icoontje) bovenaan op de advertentie (of op de foto) en de advertentie (of de foto) wordt vergroot weergegeven.

Alle rechten voorbehouden

627 keer bekeken

Bekijk meer afbeeldingen

Celebesstraat 31 - ± 1930 .<br />Foto: Beeldbank Amsterdam

Celebesstraat 31 - ± 1930 .
Foto: Beeldbank Amsterdam

Alle rechten voorbehouden
Celebesstraat 31  Ohlmann hoek Madurastraat -  1972 .<br />Foto: Beeldbank Amsterdam

Celebesstraat 31 Ohlmann hoek Madurastraat - 1972 .
Foto: Beeldbank Amsterdam

Alle rechten voorbehouden
Jo Haen - van Langen

Reactie Celebesstraat 31

Ik woonde vanaf mijn geboorte 1945 tot 1962 in de Madurastraat nr 27 2 hoog waar nu de JPCoenschool staat. Op de winkel op de hoek zat een glashandelaar firma Ohlman. Bij deze firma hebben de vaders van mijn twee vrienden gewerk. Ook mijn twee vrienden hebben er gewerkt . Naast de glashandelaar in de winkel heeft een bakker gezeten. De vrouw die daar bediende heette Alie. Van haar kregen we altijd koekkruimel. Tegenover de firma Ohlman op de hoek zat toentertijd een koffiehuis en voor dat koffiehuis stonden wij altijd met vrienden met bromfietsen te ronken.

In de Celebestraat richting Javastraat zat een melkboer. Melkboer Jongeneel kwam altijd bij ons en andere klanten losse melk brengen. Hij kwam met zijn kan 2 hoog melk brengen .
Tegenover de bakker zat een kolenhandelaar familie Beugeltas . Even niet vergeten ome Nol van de sigarenwinkel Madura .nr 23
Wij zijn van de Madurastraat naar de Djambistraat en daar naar de Lampongstraat nr 11 verhuisd , daarvandaan na mijn huwelijk ben ik verhuisd naar de Wagenaarstraat. Daarvandaan ben ik verhuisd naar Beverwij , woon nu inmiddels in Wijk aan Zee ben al 43 jaar weg uit Amsterdam . Maar kom elk jaar een keer terug in de Madurastraat, even voelen hoe het zit.
Adriaan Leone, oud-bewoner Madurastraat 27 2-hoog

Met vriendelijke groet

Adriaan Leone
Oud- bewoner Madurastraat nr 27 2 hoog