Dapperplein 19

Terug naar de index van de Fotorubriek van winkels uit Oost en WGM

Auteur: Redactie
1 Fan
Dapperplein 19 - 21-08-1936

Dapperplein 19 - 21-08-1936

Alle rechten voorbehouden

Klik rechts (icoontje) bovenaan op de advertentie (of op de foto) en de advertentie (of de foto) wordt vergroot weergegeven.

Alle rechten voorbehouden

1041 keer bekeken

Bekijk meer afbeeldingen

dapperplein 19 - 1965

dapperplein 19 - 1965

Alle rechten voorbehouden
Dapperplein 19 Driehoek Meubelen - .<br />Foto: Saskia Verheijen

Dapperplein 19 Driehoek Meubelen - .
Foto: Saskia Verheijen

Alle rechten voorbehouden
Dapperplein 19 - ** .<br />Foto; Saskia Verheijen

Dapperplein 19 - ** .
Foto; Saskia Verheijen

Alle rechten voorbehouden
Dapperplein 19 - **My beautiful picture .<br />Foto: Saskia Verheijen

Dapperplein 19 - **My beautiful picture .
Foto: Saskia Verheijen

Alle rechten voorbehouden
Dapperplein 19 - ** .<br />Foto: Saskia Verheijen

Dapperplein 19 - ** .
Foto: Saskia Verheijen

Alle rechten voorbehouden
Dapperplein  01-23 - 1980 .<br />Foto: Beeldbank Amsterdam

Dapperplein 01-23 - 1980 .
Foto: Beeldbank Amsterdam

Alle rechten voorbehouden
Dapperplein 19 - .<br />Foto: Saskia Verheijen

Dapperplein 19 - .
Foto: Saskia Verheijen

Alle rechten voorbehouden
Dapperplein 19 - 1982 .<br />Foto: Beeldbank Amsterdam

Dapperplein 19 - 1982 .
Foto: Beeldbank Amsterdam

Alle rechten voorbehouden

3 reacties

Voeg je reactie toe
Bert Olsson

Herinneren

Geachte redactie,

Ik ben in 1933 geboren en als kleuter naar het Dapperplein 15 gekomen. We woonden dus boven de drankenzaak Kasper Hiddink, daarnaast was de fietsen winkel van Mijnheer groen en dan had je de driehoek waar ook een schoolvriend Wim Hendriks gewerkt heeft. Heel veel later toen ik nog eens terug in Nederland was, zag ik de Driehoek terug in de ex winkel van Nooy hoek 2e van Swindenstraat Dapperstraat. Ik heb zelfs nog een kort gesprekje gehad met de eigenaar en hij kon zich nog aan mijn moeder herinneren. Ook kende hij nog de muziekwinkel van Filters waar ik door het meedoen aan een zang concours in Treslong Hillegom mee in contact gekomen was. Ik heb dan mijn weg gemaakt en ben in de opera terecht gekomen als Bariton en was merendeels buiten Nederland. Ik woon nu op de Filipijnen en het was een ongelovelijke verrassing voor me de foto`s te zien van de plek waar ik opgegroeid ben. Vooral de foto waar de Tijdgeest, Simon de Wit, Wijnberg, Schat. en zovelen waar wij op uitkeken van af de plek waar we woonden.
Ik ken het Dapperplein nog toen de politiepost er nog stond met daarachter een plantsoen met schitterende hoge bomen. En dan stond er het krulijzer (pisbak) en het transformaterhuisje, waar we via de pisbak bovenop klommen en ons een hele piet vonden.
Ik zie alles zo weer voor me. B.v als Simon de Boer met zijn met zijn grote ijskar Zondags het plein op kwam en duidelijk te horen was met de ijzeren wielen op de hobbel keien. Ijs met slagroom! Prima kwaliteit! Ijs met slachroom! Riep hij dan en de mensen kwamen toelopen.
Mijn moeder zette de aardappelen op wanneer de eerste mannen het plein opkwamen die bij Ajax geweest waren, het duurde dan niet lang en mijn vader melde zich ook.
En Zondag namiddag werd er naar Ome Keesie geluisterd, dat was een vervolghoorspel opgevoerd door 1 acteur, hij deed al de stemmen, incluis van Tante Betje de vrouw van ome Keesie. Waar is de tijd. Ik hoor nog hoe lijn 11 knarsen en piepend bij Jamin de hoek om kwam uit de 1e van Swindenstraat, om dan te verdwijnen in de 2e van Swindenstraat en dan langs de Pontanusstraat naar de einhalte te rijden voor de Commelinschool. Er stond daar een wachthuisje en daar ruste de bestuurder en de conducteur even uit en maakte een nieuwe ronde. Ik moet nu ook denken aan het grapje wat mijn zanglerares Coby Riemersma mij vertelde. De conducteur hing zo half uit de tram om het signaal te geven dat de bestuurder kon vertrekken. En daar zag hij een manneke staan met een bochel en en hij riep: hee kop en schotel ga je ook mee? Amsterdamse humor deed geen pijn en de kopjes en schoteltjes stonden inderdaad met het kopje omgekeerd op het schoteltje onder een geborduurd doekje, vandaar. En omdat alle Amsterdammers vogels een 'sijssie' noemen is een eend een drijfsijssie. Zo was het toch in mijn jeugd en die van mijn vader.

Groet van af de Filipijnen.

Jo Haen - van Langen

Dapperplein 19 - Saskia Verheijen

Beste Saskia,
Was die winkel van je vader en heb je misschien nog een foto van die winkel ? Dan kunnen we die erbij plaatsen. Meer foto's mag ook uiteraard. En als je ze hebt zou je ze dan kunnen scannen op 300 dpi en willen sturen naar geheugenvanoost10jaar@gmail.com ?
Dat zouden we geweldig vinden. Alvast hartelijk dank.
Jo Haen

Saskia Verheijen

Driehoek Meubelen reactie

Wat geweldig! Deze advertentie is geplaatst door mijn vader, J.W. Verheijen. Helaas is hij al geruime tijd geleden overleden, maar wat een prachtige herinnering aan die oude tijd.