Wakkerstraat 09

Terug naar de index van de Fotorubriek van winkels uit Oost en WGM

1 Fan
Wakkerstraat 9  - 1913

Wakkerstraat 9 - 1913

Alle rechten voorbehouden

Klik rechts (icoontje) bovenaan op de advertentie (of op de foto) en de advertentie (of de foto) wordt vergroot weergegeven.

Alle rechten voorbehouden

459 keer bekeken

Bekijk meer afbeeldingen

Wakkerstraat 09 Kapperszaak Co Leurs - 1958 .<br />Foto's: Co Leurs. Met dank aan Gerard Busselman

Wakkerstraat 09 Kapperszaak Co Leurs - 1958 .
Foto's: Co Leurs. Met dank aan Gerard Busselman

Alle rechten voorbehouden
Wakkerstraat .<br />Foto: Kapper Gerrand

Wakkerstraat .
Foto: Kapper Gerrand

Alle rechten voorbehouden
Wakkerstraat 09 - 2012 .<br />Foto: Jo Haen ©

Wakkerstraat 09 - 2012 .
Foto: Jo Haen ©

Alle rechten voorbehouden

3 reacties

Voeg je reactie toe
Marcel Leurs

Wakkerstraat 9

Heb diep moeten spitten, mijn Opa, kapper Leurs, vertelde vrijwel niks over een eerste vrouw. Enige wat ik wist was dat hij voor mijn Oma al een keer getrouwd was en dat de dame erg jong overleden is. Naam Wilhelmina Lamphen, net als mijn Opa geboren in het jaar 1921. Ze zijn getrouwd op 1 Juli 1942, via Simon Stevinstraat naar de Pythagorasstraat eindigend in de Wakkerstraat. En inderdaad jong overleden (8 September 1944).

Mijn Opa is later inderdaad getrouwd met de dochter van de melkboer, vaak Welly genoemd, maar moet toch ook even haar prachtige volledige naam Welment Alida Schiet (1919) noemen ;-) Rest is allemaal al een keer verteld, twee zonen Jan Dick en Jack en die twee zijn uiteindelijk een eeuwigheid samen gebleven.

Toen ik geboren werd begin jaren 70 woonden mijn Opa en Oma niet meer in Oost, maar in de Kuinderstraat in Zuid. Prachtig. Wij woonden er schuin tegenover, dus zodra ik kon lopen zat ik aan de overkant. Wat wil je als kind nog meer.

Grote bakken ijs en "stiekem" Benny Hill kijken. Heb echt prachtige herinneringen aan "die twee".

 

Jo Haen - van Langen

Wakkerstraat 09

â–º Kapper van Klaver, verplaatste de zaak naar Middenweg 25
â–º Kapper Gerrand, naderhand Co Leurs. Deze trouwde, na het overlijden van zijn eerste vrouw, voor de tweede keer met Willie Schiet de dochter van de melkboer van de overkant nr.10
.De beste herenkapper van de Watergraafsmeer volgens kenners. De klandizie bestond uit de wat meer volwassenen en was een eldorado voor voetbalkenners en politiek. Zijn zoon zou later een beroemde sportcoach worden.

Bron: Jan van Deudekom †

Jo Haen - van Langen

Wakkerstraat 9 - Kapper van Klaveren

Kapper van Klaveren is waarschijnlijk een dameskapsalon begonnen op Middenweg nr. 25.
In dit pand heeft een herenmodezaak gezeten (ik meen met de naam de Leeuw), en weer daarvoor een sigaren Bokszaak (een soort van witte winkel) van de heer Jonkman.
Kapper Gerrand. Na de oorlog was hier de kapsalon van Jac (Ko) Leurs (getrouwd met ene Lampe, gewoond hebbende Simon Stevinstraat 8, zij is jong gestorven aan t.b.c.). Leurs is naderhand getrouwd met Wellie Schiet, gewoond hebbende Wakkerstraat 10. (de melkboer). Al genoemd hebbende de zoon van Ko Leurs, beroemd geworden door de honkbal.
Johan en Freek Velders
1990