Vrolikstraat 156

Terug naar de index van de Fotorubriek van winkels uit Oost en WGM

1 Fan
Vrolikstraat 156 - 2007 .<br />Klik rechts bovenaan op de foto en de foto wordt vergroot weergegeven.<br />Foto: Beeldbank Amsterdam .<br />Foto: Beeldbank Amsterdam

Vrolikstraat 156 - 2007 .
Klik rechts bovenaan op de foto en de foto wordt vergroot weergegeven.
Foto: Beeldbank Amsterdam .
Foto: Beeldbank Amsterdam Door: Jo Haen - van Langen

Alle rechten voorbehouden

Klik rechts (icoontje) bovenaan op de advertentie (of op de foto) en de advertentie (of de foto) wordt vergroot weergegeven.

Alle rechten voorbehouden

407 keer bekeken

2 reacties

Voeg je reactie toe

huis ernaast nr 154

Mijn oma en opa Spans hebben van 1934 tot 1983 op nr 154 gewoond. Ik schijn er korte tijd, net geboren in 1958, even met mijn ouders en oudere (half)zus ingewoond te hebben. Mijn moeder was de enige dochter (Nettie/Neeltje) met 3 broers, Ben, Ernst en Martin. Ik herinner me wel de "club" op 156 maar de Spar was dus voor mijn tijd. 

Er kwam altijd een ijscoman door de straat rijden en daar ben ik, snel erheen rennen, nog een keer onder terecht gekomen. Ook de buurvrouw aan de overkant van mijn opa en opa, nr weet ik niet, was mw Hemelrijk en zij hing altijd uit het raampje. Dan riep ze en konden we een snoepje halen bij haar. 

 

Ellen Kop.

De spar

In de jaren 50 en 60 zat hier kruidenier De Spar van familie de Ridder.De heer de Ridder had een auto en bracht ons gezin voor een bepaald bedrag in de zomervakantie naar Zevenaar.We vertrokken om 6 uur in de ochtend opdat hij om 9 uur terug kon zijn om de zaak te openen.Zelf woonden we op no.168 van 1951 t/m 1965.Ik was 17 toen we gingen verhuizen naar de Hoofddorppleinbuurt.Ellen Kop.