Archimedesweg 62

Terug naar de index van de Fotorubriek van winkels uit Oost en WGM

Auteur: Redactie
1 Fan
Archimedesweg 62 - 1948

Archimedesweg 62 - 1948

Alle rechten voorbehouden

De Werkkamer Archimedesweg 62 hoek Copernicusstraat - 2012 .<br />Foto: Jo Haen ©

De Werkkamer Archimedesweg 62 hoek Copernicusstraat - 2012 .
Foto: Jo Haen ©

Alle rechten voorbehouden
Klik rechts (icoontje) bovenaan op de advertentie (of op de foto) en de advertentie (of de foto) wordt vergroot weergegeven.

Alle rechten voorbehouden

416 keer bekeken

3 reacties

Voeg je reactie toe
Lotty Duizend

Dhr. Faber

Bij de winkel van Dhr. Faber kon je nylonkousen laten "ophalen". Ik heb heel wat kousen van mijn moeder gebracht en gehaald. (Jaren 60). Mooie tijd!

Hans

archimedesweg nr 90

Daar woonde ik van 1940 tot 1947. Ik herinner mij dat er een vrij brede stoep voor het huis lag Aan de stoeprand groeiden eikenbomen, die op dat moment al vrij groot waren. In de hongerwinter wilde mijn vader met enkele bewoners een boom kappen. Om te stoken in het potkacheltje dat in de achterkamer stond. Toen het moment daar was, op een zondagochtend bleken wij te laat te zijn. Alle bomen waren gekapt en afgevoerd.. Ik herinner mij ook dat twee portieken verderop naar de copernicusstraat toe iemand woonde die bij de NSB was aangesloten. Zijn naam was de heer Knigge Misschien zijn er nog mensen die zich iets herinneren van de Archimedesweg tussenhet galileiplantsoen en de copernicusstraat. Of wie heeft er op school gezeten op de openbare school voor gewoon lager onderwijs de Lorentzschool. En weet nog dat deze school bezet is geworden door de Duitsers. Dat was in 1944.

Peursum

Faber hoek Archimesdesweg/Copernicusstraat

Deze winkel had ook nog een filiaal op de Hoogte Kadijk